Träningspartner använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
8 smarta tips som fixar sommarformen!

Visa Meny
 

Sommaren är snart här och med den kommer även bikinisäsongen. Därför kommer här 8 smarta tips för dig som inte känner dig helt strand-redo ännu. Men kom ihåg att det inte är hela världen om du inte hittar formen redan i sommar – det är den långsiktiga förändringen som är viktigast!


Börja i liten skala

Sätt ett mål och lägg upp en plan för din träning och kost. Men kom i håg att ta små steg i början. Börja med exempelvis 20 minuters träning tre gånger i veckan. Om du börjar långsamt är det lättare att fortsätta – i stället för om du rivstartar. Då riskerar du att tröttna snabbare. Det är uthålligheten som är nyckeln till att förvandla kroppen.


Behåll motivationen

Brukar du tappa motivationen snabbt? Ett tips är att satsa på träning som du tycker är rolig. Det ska vara kul att träna – inte ett måste. Använd peppande och energigivande musik. När det blir tufft, skapa en bild inom dig hur du vill se ut, vad du vill att träningen ska ge dig. När du ser ditt mål är det lättare att hålla humöret uppe.


Satsa på omväxling

Gör inte samma typ av träning, och ät inte samma mat, varje dag. Dels kommer du att tycka att det blir tråkigt i längden, dels känner kroppen av rutinerna och vänjer sig. Därmed blir träningen inte lika effektiv. Variation är ett nyckelord vid viktnedgång! Varva konditions- och styrketräning, och hitta en massa goda och nyttiga recept som du kan laga.


Gör det enkelt

Träning behöver inte vara avancerat. Gör armhävningar, situps och benböj hemma i sovrummet morgon och kväll – och varva med promenader – så är du en bra bit på väg!


Glöm inte maten

Många som vill gå ner i vikt äter för lite. Hoppa absolut inte över några måltider, utan ät rejält och regelbundet. Det är det onödiga små-ätandet som du ska försöka undvika.


Lär känna din kropp

Du vet bäst vad din kropp behöver. Hoppa därför inte på några trenddieter och följ dem slaviskt, utan känn efter vad som fungerar bäst för dig, både i matväg och när det kommer till träning.


Satsa på fin form året runt

Glöm inte bort din kropp när sommaren är över. Försök att behålla ditt nyttiga tänk och din regelbundna träning. På så sätt kommer pressen att komma i bikinin inte att bli lika påtaglig varje år. Dessutom är det lättare att jobba mot ett långsiktigt mål, i stället för bara vilja se bra ut under en sommar.


Uppskatta dig själv

Hann du inte komma i toppform den här sommaren? Det är inte hela världen. Lär dig att uppskatta dina positiva sidor och attribut, i stället för att fokusera på det negativa. Okej, du kanske inte har en platt mage, men du har säkert något annat som många omkring dig uppskattar minst lika mycket!
 

Linn Jacobsson

 
Close menu

På träningsbloggen hittar du träningstips, produkt tips och motivation för träning i hemmet eller på företaget!

 
 

Taggar

 
 

Våra skribenter