Träningspartner använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Pulsklockan - ditt bästa träningssällskap

Visa Meny
 

 

Det är trendigt att träna, och med en pulsklocka på armen blir det roligare och enklare att mäta träningen. Faktum är att det nästan är som att vara ute och springa med en löpcoach om du har en klocka på armen.

 


Om du tränar för att bli en bättre löpare är pulsträning ett sätt att säkerställa att träningen ger önskade resultat. Med hjälp av en pulsmätare och lite kunskap kan du förbättra dina träningsresultat snabbt och enkelt, med andra ord effektivisera din träning. Att pulsträna behöver inte vara krångligt däremot behöver du investera lite tid i att göra några tester för att kunna räkna ut dina individuellt anpassade pulszoner.

 

Pulsklockan - ditt bästa träningssällskap
 


Vad är pulsträning?

Att pulsträna betyder att man läser av sin puls för att bland annat kunna bedöma träningsintensiteten och avgöra ifall träningen ligger på rätt nivå. Syftet är att se till så att man inte tränar för hårt när tanken är att träningen ska vara låg- eller medelintensiv, respektive tar i för lite när tanken är att träningen ska vara högintensiv.

 

Vilken modell jag ska köpa? 

Passform, användbarheten och utseende gör väldigt stor inverkan på vilken modell vi tycker är bäst. Det som är utslagsgivande är tydligheten i klockan. Stor och tydlig display är A och O.

 

Pulsklockan - ditt bästa träningssällskap
  

Tips från oss på Träningspartner

Polar A360 är ett aktivitetsband med pulsmätning. Den har en vattenresistent aktivitetsmätare som är den första klockan som har både integrerad pulsmätning, Polars individuella träningsguide, samt aktivitetsmätning dygnet runt. Den har till och med smart-klockfunktioner som smart-notiser och färgpekskärm. Just nu har vi på traningspartner,se ett erbjudande på denna modell där du kan köpa aktivitetsbandet för 1590kr (ord. 1999kr).

 

Pulsklockan - ditt bästa träningssällskap
 

 
Close menu

På träningsbloggen hittar du träningstips, produkt tips och motivation för träning i hemmet eller på företaget!

 
 

Taggar

 
 

Våra skribenter