Skapa ditt egna gym på hemmaplan

Visa Meny
 

 

Svårt att hitta tid över för din träning? Vi har lösningen. Gör ditt egna gym på hemmaplan! Det tar inte stor plats och dessutom blir du utrustad med de saker du verkligen behöver. För att kunna träna hela kroppen behöver du egentligen bara ett par hantlar, några extra vikter och en plats att hålla till på.

 


Nedan listar vi de främsta träningsredskapen vi anser vara grunden för ett enkelt hemmagym. Med denna utrustning har du möjlighet att träna hela kroppen, där vikterna styr skillnaden utifrån vad du vill uppnå för resultat med din träning. 

 

 

 

Hantlar

 

Hantlar är något som du kanske vill ha speciellt om du vill fokusera på axlar och armar i träningen. Med hemmaträning utan träningsredskap kan det vara svårt att  komma åt axlar och armar, och då kan det vara bra att investera i ett par hantlar för att kunna träna dig till snygga armar utan att behöva gå till gymmet.

Hantlar finns här. 

 

 

Skapa ditt egna gym på hemmaplan
Bicepsövning med hantlar

 

 

 

Pilatesboll 

 

Pilatesbollen har funnits med länge som träningsredskap och är mest känd för ett bra komplement till bålträning. Med en pilatesboll kan du utamana dina bålmuskler lite extra tack vare det ostabila underlaget. Med en pilatesboll får du också variation till de vanliga hemmaövningarna. 

Pilatesboll / gymboll finns här. 


Skapa ditt egna gym på hemmaplan
Hamstringsövning med Pilatesboll

 


 

Kettlebell

 

Med en kettlebell kan du träna funktionell muskelstyrka på ett sätt som du inte annars vore möjligt. Musklerna måste samarbeta för att övningarna ska lyckas, pulsen höjs vilket är bra för fettförbränningen, och bålstabiliteten tränas i nästan varje övning.  Med en kettlebell som träningsredskap blir musklerna snabbt trötta och du kan satsa på korta och intensiva träningspass. Stora övningar med träningsredskapet som exempelvis kettlebell-sving och kan med fördel finnas med i varje träningsprogram.

Kettlebells finns här. 

 

Skapa ditt egna gym på hemmaplan
Kettlebell Sving
 


 

Gummiband

 

Med gummiband som komplement kan du få lite motstånd till övningarna och träna små, svaga muskler som kanske inte involveras i den vanliga träningen (exempelvis med utåt- och inåt rotationer i axelleden). Ett gummiband kostar inte mycket, men kan göra stor nytta. Gummiband är också ett bra sätt att träna armar och axlar med högre motstånd och färre repetitioner.

Gummiband hittar du här. 


 

TRX

 

http://traningspartner.se/trx/home-suspension-training-kit 

Om jag bara fick välja ett träningsredskap för min hemmaträning så skulle det absolut vara en TRX. I en TRX kan du träna kroppens alla muskler, och fördelen med detta träningsredskap är att träningen ger starka bålmuskler tack vare de stora musklergrupperna som involveras och de funktionella momenten där kroppen  verkligen måste jobba för att stabilisera och balansera. I en TRX kan du göra träningen så lätt eller svår som du själv vill. 

TRX band finns här 

 

 

Skapa ditt egna gym på hemmaplan
Bål- och armövning med TRX

 

 
Close menu

På träningsbloggen hittar du träningstips, produkt tips och motivation för träning i hemmet eller på företaget!

 
 

Taggar

 
 

Våra skribenter