Inga produkter hittades!
 

Foamroller & Trigger

Foam rolling är en typ av själv-massage som stretchar muskler och senor, släpper på muskelspänningar samt löser upp ärrvävnader. En foam roller fungerar som så att man rullar en utvald muskel eller ”trigger punkt” på kroppen med foam rollern och på så sätt masserar och lägger all tryck på muskulaturen. Genom att applicera tryck på specifika punkter på kroppen har du möjlighet att hjälpa till vid musklernas återhämtning och hjälpa tillbaka dem till sin normala funktion. Normal funktion innebär att dina muskler är elastiska, friska, och redo att prestera på ett ögonblick.

Hur fungerar en foam roller?

Foam rolling är en typ av ”Self Myofascial Release”, eller ”SMR” som de senaste åren tagit resan från en mystisk teknik använt enbart av elitidrottsmän, tränare och terapeuter till att bli omåttligt populär hos människor på alla nivåer av träning och motiom. Det ökar även blodcirkulationen och vilket gör musklerna mjukare. Ett starkt växande målgrupp är personer som sitter ned mycket i sitt arbete och får problem med nacke, axlar och rygg. Här kan 30-45 minuter med foam rolling-övningar i veckan ge fantastiska resultat. En foam roller används för att öka rörligheten och ge mjukvävnadsterapi till kroppen. Effekter på kroppen liknar de efter en djup vävnadsmassage och hjälper till att förebygga skador. Många atleter och idrottsmän ser även en förbättring av prestanda sedan de börjat använda foam rolling i deras återhämtning då den ger ökad flexibilitet och minskade muskelspänningar.

Vilken foam roller ska man köpa?

Det finns en rad olika typer av foam rollers. Förutom olika längder, tjocklekar och fasthet så finns det helt släta foam rollers och dem med triggers på. De senare är t.ex bättre för dig som vill attackera ömma triggerpunkter mer direkt. Valet av foam roller handlar även syftet med din foam rolling. Ska det användas mest till massage eller även till saker som rörlighetsträning eller balansträning? Eller vill du helt enkelt ha en som funkar till det mesta? Vi har en lista där vi samlat de bästa på marknaden efter syfte.