Multigym köpguide

Klicka här för att se och välja bland alla våra multigym.

 

TOPP 3

 •  
  Inspire Fitness
  Inspire Multigym BL1 Body Lift
  En av de mest innovativa hemmagym på marknaden!
   
  18 990 kr
  14 990 kr
 •  
  Inspire Fitness
  Inspire FT1 Functional Trainer
  Justerbar draghiss / x-drag av hög kvalité med 2 x...
   
  34 990 kr
  26 990 kr
 •  
  Inspire Fitness
  Inspire Multigym M2
  Kvalitets multigym som erbjuder optimal funktion p...
   
  39 990 kr
  27 999 kr
 •  
  Inspire Fitness
  Inspire Multigym FT2 Functional Trainer
  Komplett funktionell trainer med inbyggd Smith Ma...
   
  54 990 kr
  49 900 kr

Tips och råd vid köp av ett multigym

Utöver utrustning för konditionsträning och fria vikter för styrketräning tillhandahåller vår webbutik även hemmagym, så kallade multigym. Något som ger dig möjlighet att utföra ett stort antal styrketränings-övningar för en mängd olika muskelgrupper - på en och samma maskin! 
 
Multigym finns i olika storlekar och därmed med möjlighet till olika antal övningar. De flesta hemmagym ger dig möjlighet att utföra ett antal basövningar som till exempel sittande rodd, bröstpress, benpress och bencurl. Ett multigym kräver en del utrymme och kostar en del men ur ett långsiktigt perspektiv kommer du att spara mycket pengar jämfört med att köpa medlemskort på ett gym år efter år.

Att tänka på när du ska köpa ett hemmagym

Vikterna: Om du väljer att köpa ett hemmagym med ett viktmagasin är det viktigt att du väljer ett multigym med tillräckligt stort viktmagasin för dina behov. För lättare motionsstyrketräning räcker ca 60 kg +, för mer avancerad träning bör viktmagasinet vara 85 + kg.

 

Storleken: Självklart måste du se till att du har tillräckligt stor plats för att placera ditt multigym I hemmet eller på arbetsplatsen - och att du kan använda ditt multigym obehindrat på detta utrymme. Tänk på höjden - speciellt om du funderar på att placera multigymmet i källaren!

För vem?

Multigyms passar de flesta och de kan utgöra ett mycket bra träningsalternativ för många oavsett nivå. En stor fördel med ett multigym är att du själv bestämmer vikter och anpassar dina träningspass efter hur mycket tid och energi du har för stunden - det går alltid att klämma in ett träningspass eftersom du har ditt träningsredskap nära till hands. Trots fördelarna och enkelheten med ett multigym bör du om du är ovan vid styrketräning kontakta oss för vägledning till rätt köp och en läkare för att bedöma din hälsostatus innan du börjar träna.

 

Hur mycket kostar ett multigym?

När det kommer till prisbilden för multigyms gäller samma sak som för priset på annan träningsutrustning; en dyrare produkt har bättre och mer hållbara komponenter, fungerar ofta bättre och är skönare att använda jämfört med en billigare produkt. Ett multigym av god kvalitet kostar runt 8000kr och numera har till exempel Abilica ett antal modeller för detta pris som ger dig möjlighet att utföra ett stort antal övningar. Naturligtvis finns det modeller av multigyms som erbjuder ett större utbud av övningar men de kostar mer, vilket kanske ändå kan vara prisvärt om du är intresserad av ett multigym du kan använda under lång tid framöver och ha möjlighet att variera och utveckla din träning. Om du vill ha ett multigym  med samma "känsla" och kvalité som på gymmet är Inspire det bästa valet.

Installation av ett multigym

Att installera ett hemmagym kräver 4-8 timmars arbete och delarna kan vara ganska tunga, och många, så planera denna detalj noga i samband med köp av ditt multigym.

Sammanfattning

Enkelhet, säkerhet, tillgänglighet och effektivitet är de vanligaste anledningarna till köp av ett multigym, jämfört med köp av fria vikter. Om ditt mål är att kunna träna hela kroppen på ett effektivt sätt och bli starkare och bygga muskler då är förmodligen ett multigym det rätta redskapet för dig. Ett multigym är kompakt, enkelt att använda och säkert om du tränar ensam.
 

 

Tveka inte att kontakta oss om du känner dig osäker på vilket multigym som är bäst för just dina behov, vi hjälper dig gärna!

Klicka här för att se och välja bland alla våra multigym.