Inga produkter hittades!
 

Pulsklocka & GPS-klocka

Pulsklockor och GPS-klockor har under de senaste åren blivit ett allt viktigare hjälpmedel för väldigt många löpare, cyklister, simmare och motionärer. Oavsett vilken nivå du befinner dig på så kan en bra pulsklocka med inbyggd GPS hjälpa dig att nå nya nivåer med träningen. Numera finns det många prisvärda modeller med smarta funktioner som gör träningen både roligare och effektivare. Man skulle kunna likna det vid en personlig tränare virad runt din handled.

Viktigt att tänka på vid köp

När man köper träningsklocka ska man först och främst tänka på till vilken typ av träning man vill använda den, hur mycket man tränar och vilka funktioner som är viktigast. En klar och tydlig display underlättar till exempel enormt när man är ute och springer eller cyklar, speciellt på kvällen. Vi ger dig köpråd oavsett vilken nivå du befinner dig på, från nybörjare till elitnivå.

Pulsklockor med GPS

Bland pulsklockorna med inbyggd GPS är Garmin, Suunto, Polar och TomTom dominerande marknadsledare i Norden. Med dessa klockor kan du enkelt läsa ut hastighet, distans, men även plotta ut din rutt via verktyg som Garmin Connect, Suunto Movescount, Polar Flow, Strava, Endomondo eller Google Maps. GPS-mottagaren är inbyggd i klockan men är väldigt liten, så storleken är inget hinder längre. Däremot drar mottagaren väldigt mycket batteri och därför måste du ladda pulsklockan ganska ofta. I viloläge, med GPS avslagen, är batteritiden numera klart godkänd för att användas även till vardags.

Pulsklockor utan GPS

Pulsklockor med GPS drar mycket batteri så om du inte behöver denna funktion är vårt råd att köpa en utan GPS. Om du i ett senare skede ändrar dig har du ändå möjligheten att mäta hastighet och sträcka genom en så kallad foot-pod eller GPS-tillbehör. Tillbehören är ultralätta och fästes i skosnörningen och kopplar trådlöst ihop sig med pulsklockan.